Over

Willem van Rooij, de oprichter van de voorganger van Segeon, Senioren Ondersteuning Eindhoven, liep al langer rond met het idee voor een bedrijf. Zijn droom was om de oudere medemens in Eindhoven en omgeving zodanig van dienst te zijn dat (verdere) vereenzaming niet meer aan de orde zou zijn. Als vrijwilliger kreeg hij veel signalen dat er een grote behoefte bestond aan een persoon met levenservaring in hun leven. Iemand in de buurt waar op teruggevallen kon worden voor een veelheid aan zaken in het kader van mantelzorg. Iemand die een maatje kon zijn.

logo_highres_new-colourNa een lange carrière in de ICT gooide hij dan ook in 2013 het roer volledig om en richtte Senioren Ondersteuning Eindhoven op. Dit was een commerciële ondersteuningsdienst die zich op particulieren richtte.

Toen Mieke van Dinther zich in 2016 bij zijn initiatief voegde was dat aanleiding om de doelgroep verder uit te breiden en samen te gaan werken. Vanaf dat moment wilden we ook de minder valide medemens met dit initiatief aanspreken. Daarbij hoorde een nieuwe bedrijfsnaam die de lading weer dekte. Segeon (Senioren en gehandicapten ondersteuning) werd door hen beiden opgericht als opvolger van Senioren Ondersteuning Eindhoven.

Vanaf 1 januari 2018 versterkte Angelique Mahler de gelederen van de groeiende Segeon-familie om zo haar droom te verwezenlijken en zich (weer) directer in te zetten voor anderen. De erg prettige samenwerking met Angelique eindigde op 26 juli 2021.

Mieke

hoofd-miekeMieke was jarenlang actief in de commerciële dienstverlening. Haar mensgerichtheid en uitstekende communicatieve vaardigheden kon ze daar ten volle benutten.

Door het werk in haar eigen kapsalon en pedicurepraktijk kwam ze in aanraking met veel verschillende mensen. Dit droeg ook bij aan haar warme belangstelling voor de doelgroep van Segeon. In het verleden deed ze veel ervaring op met het maken van levenstestamenten waarin alle administratie en wensen van klanten werden verzameld. De laatste jaren was ze actief als mantelzorger voor mensen uit haar directe omgeving. Hierdoor merkte ze dat het haar een geweldig gevoel gaf wanneer ze echt iets kon betekenen voor een ander. Toen ze over het initiatief van Willem las besloot ze hier op verder te borduren en vol geestdrift haar opgedane levenservaring ten dienste te stellen van anderen en samen met Willem het helpen van senioren en gehandicapten tot haar levensmissie te maken.

KvK: 17172302, BTW-nummer: NL001529024B53

Willem

kvkstartersdagfotoWillem was werkzaam als vrijwilliger in de rol van computerondersteuner voor senioren.  Tevens bezocht hij als vrijwilliger senioren in een zorgcentrum. Daarbij deed hij veel ervaring op met de ondersteuning van senioren. Door zijn contacten bij de GGzE behoren mensen met een verstandelijke handicap inmiddels ook al geruime tijd tot de tevreden klantenkring.

Hij is maatschappelijk betrokken, loyaal, leergierig, erg klant- en service-gericht en een doorzetter. Aangezien hij sterk op relaties is gericht, past hij zich moeiteloos aan in nieuwe omgevingen en aan andere mensen. Respect en loyaliteit zijn voor hem sleutelwoorden in zijn omgang met mensen. Zijn communicatieve vaardigheden maken hem tot een prettige gesprekspartner. Als hij iets niet weet dan zoekt hij het uit. Willem is erg breed geïnteresseerd en investeert veel tijd om op de hoogte blijven. Door diverse gebeurtenissen in zijn leven en de mantelzorg voor personen uit zijn eigen omgeving deed Willem veel levenservaring op. Er zijn dus weinig gespreksonderwerpen die niet aangesneden kunnen worden.

Sinds eind 2019 heeft Willem de opleiding voor MHFA afgerond (Mental Health First Aid) wat hem in staat stelt eerste hulp te bieden bij psychische problematiek. Daarnaast beschikt hij over een EHBO-diploma.

KvK: 58628894, BTW-nummer: NL001692788B92

Bij Segeon hebt u te maken met mensen met veel levenservaring, die de passie voor het welzijn van de medemens delen en het als een uitdaging beschouwen het beste bij u en zichzelf naar boven te halen.